Over het project

Story Of My Life vertelt verhalen.

Of het nu gaat over een hobby, dromen, wie jij bent of wat je hebt meegemaakt: iedereen heeft een uniek verhaal te vertellen.

Sinds 2018 is Story of My Life actief en kunnen jongeren deelnemen aan verschillende activiteiten en workshops rond digital storytelling. Een project waar ontmoeting wordt gecreëerd tussen jongeren met een vluchtelingenverhaal en lokale jongeren. Ze tonen jou de wereld door hun ogen.

Digital Storytelling leert jongeren kennismaken met nieuwe digitale vaardigheden zoals filmen en monteren, fotografie en vele andere technieken. De workshops bieden ondersteuning in het vinden- en ontwikkelen van digitale talenten. Ook leren ze presenteren. Tijdens verschillende creatieve workshops leren jongeren hun eigen verhaal in beeld te brengen.

 

 

Doelgroep Story of My Life

Het is specifiek ontwikkeld voor jonge anderstalige nieuwkomers. Onze doelgroep zijn jongeren uit OKAN (OnthaalKlas voor Anderstalige Nieuwkomers) en niet-begeleide minderjarige vluchtelingen uit een LOI (Lokaal Opvanginitiatief). We sluiten onze deuren echter niet voor anderen. Gezien we integratie willen bevorderen, willen we niemand uitsluiten en is iedereen toegelaten deel te nemen, of een handje te helpen. Story of My Life wil ontmoeting stimuleren tussen jongeren met dezelfde leeftijd, al dan niet met een vluchtelingenachtergrond. Ben jij enthousiast om zelf een traject op te starten? Vraag dan zeker onze GRATIS leidraad aan en neem contact op met onze medewerker voor de mogelijkheden.

 

Scholenaanbod en tentoonstellingen

Story of My Life wil mensen met elkaar verbinden. Het project wil hun verhaal tonen aan het bredere publiek tijdens een roadshow doorheen verschillende scholen. Daarnaast worden de resultaten van dit project ook tentoongesteld op verschillende openbare plekken. Via deze weg hoopt Story of My Life bij te dragen aan een positieve maatschappelijke beeldvorming.

Initiatief

Het project Story of My Life is een samenwerking tussen Blenders vzw en Link in de Kabel vzw, twee organisaties die in hun dagelijkse werking de digitale vaardigheden van jongeren versterken.

Dit project kwam tot stand dankzij de steun van AMIF, het Europees Fonds voor Asiel, Migratie en Integratie.